miercuri, 11 noiembrie 2015

ATENTAT LA SIGURANTA POSTASILOR

Tot am incercat sa ma detasez de aceasta revolta, pe care  multi o trateaza ca pe o "nebunie", pornita impotriva sistemului administrativo-sindical care “guverneaza” inca in  fruntea Postei Romane, cautandu-mi alte preocupari casnice cum ar fi : am taiat ceva lemne cu drujba, am asezat frumusel lemnele taiate, am dat de mancare la pestii din fantana, am aranjat scule si alte chestii prin gospodarie dar, gandul tot acolo imi e, n-am stare,parca nu as fi eu daca nu scriu ce ma macina.
Am sa incerc sa fiu cat mai scurt.
Astazi m-au abordat 2 colegi, indemnandu-ma sa continui si sa nu ma las, ca am sprijin total de la ei. Nu ma imbat cu apa rece, nu-s naiv si slava Domunului am trecut prin multe si mai am si 48 de ani. In tot timpul cat am incercat sa ma detasez, imi veneau in minte 2 lucruri, unul, indemnul colegilor mei si destul de simpli, fara oarecare functie sau implicare, vedeam in ochii lor o raza de speranta si mult sprijin colegial, pe de o parte iar pe cealalta parte aveam in fata renumita “REVISTA POSTASUL” unde si la plecare “indragostitul “ de Posta, marele manager cu cetatenie dubla, nimeni altul decat “Petrescu-de la Londra” (cunoscatorii stiu de ce ) “mancati-as” nici la plecare nu inceta cu laudele “fara numar- fara numar”. Vezi tu doamne ne lasa intr-o situatie buna, ca vezi tu doamne a revizuit platforma on-line a Postei “lucru pe care serios il salut, am avut si eu ceva propuneri in acest sens, dar de ce asa tarziu ?” de cand e la conducerea Postei ? Ori a fost trecator asa prin posta, o luna – doua ? ori a luat-o de jos ca factor postal si abia acum la plecare a fost “uns” sef CA si DG? Uff ...uff greu e cu “strainii” astia, nu vor decat sa ne vanda tara, noroc ca, nu le-a iesit “ghinion- ghinion, Belgienii s-au trezit din somn!”. Se mai lauda pe acolo cu ceva proiecte de genul “SEVA' si “VOMA” adica se va face si vom aduce , si alte bla bla-uri si lauda ca a incheiat un contract maret cu o banca, superrrrr iar avem si noi banca noastra, am mai avut una si s-a dus.
D-le Petrescu-de la Londra nu mai bine luati “sir” Petrescu banii de la ANCOM pentru Serviciul Postal Universal si aveati bani ptr investitii, nu mai bine NU UMFLATI organigrama cu servicii, departamente, directii sau cum naiba s-or numi acolo, referitoare la franciza, fonduri europene, etc , in contextul in care unele proiecte sunt esuate din fasa, nu mai bine renuntati la grandoarea proiectului de 2 lei cu cheltuieli imense si venituri de multe ori mai mici decat cheltuiala de functionare a renumitei companii de Asigurari ? Proiecte pe care le salut cu toata fiinta mea, da, intradevar sunt solutii si asemenea servicii, dar nu mai bine va laudati dupa ce se realizau si se vedeau la orizont si ceva profituri, fara sa cheltuim din resursele si asa reduse cu proiecte megalomanice, fara a vedea si dincolo de gard ? Si nu in ultimul rand , ptr a se putea indeplini asemena proiecte nu era mai bine sa fi facut actul administrativ normal in orice societate si sa asigurati securitatea colegilor dumneavoastra si sa incheiati un contract cu o firma de “PAZA” sa nu fim nevoiti sa facem paza mai ales sa o facem cumva “ de buna voie – obligati ” dar fara a avea costuri cu ore suplimentare, unde ati fost DG ? la Posta, la CFR sau in servicii bancare, cum de au trecut astea pe langa dumneavoastra si le-ati tratat “la neimportante.” Stiati ca datorita tratarii cu superficialitate si dezinteres au murit 50 de nevinovati, tocmai datorita nerespectarii anumitor reguli. D-stra cum respecati acele minime reguli elementare privind securitatea angajatilor, cand ei in loc sa fie aparati, sunt pusi ei insisi sa apere bunurile postei. Siati ca perioada asta, conform statisticilor, au loc cele mai multe spargeri ? Stiati ca si la noi in sistem de ceva vreme se cam sparg subunitati postale? Bine doar pun si eu intrebari asa ca prostul, carcotasul etc.  Da eu sunt asta, va e ciuda ?

Daca Posta Romana inca functioneaza, inertia, daruierea si devotamentul colegilor mei ung motorul postei romane sa nu scartaie rau si mai ales sa nu se “gripeze”


Sper ca nu e o pura si simpla coincidenta ca veti fi “uns” taman la ANCOM mare strateg, poate e o pura intamplare ca tocmai acolo de unde trebuia sa vina cateva zeci de mioane de euro in visteria Postei, ati gasit un loc caldut.   

6 comentarii:

  1. Sa scuzati pe alocuri unele greseli, sa nu-mi pierd ideile, csnd ma apuc sa scriu, scriu, si eu cand vreau sa fuier, fluier

    RăspundețiȘtergere
  2. Dai inainte Gigi! ;ca inainte era mai binee!
    Ce zici de faza ca nu mai sunteti nici asigurati la CASA DE Sanatate!!!
    Adrian .

    RăspundețiȘtergere
  3. Da! Sa scrii incontinuare, pentru ca intr-adevar inca mai sper ca poate odata si-odata se va face iar "lumina" in posta. Orbecaim toti in intuneric, nu in semiintuneric, si cand ne mai intalnim unul cu altul, mai "barfim" nemultumiti pe la colturi, neavand curajul sa ne ridicam capul si sa spunem ceea ce avem de spus cu voce tare. Este teama de repercursiunile ce ar putea urma. Cei care au ajuns la putere, si ma refer aici la toti, au uitat cat "s-au aplecat" si cat au "carat" pana sa ocupe un post. In fond este problema lor modul in care au ajuns acolo, pacat este ca au uitat ceea ce au fost pana au ajuns. Pacat este ca nici macar nu-si mai amintesc cat de greu le era cand aveau un salar de factor, sau oficiant sau..... Pacat ca au redus numarul de salariati in posturi operative, iar in administratie nu stiu cum se face ca peste noapte se "nasc" diferite posturi de specialisti ( si cu salarii, nu gluma). Daca mama sau tata are o functie (cat de mica) in posta, copilului (angajat si el in posta, ca sa aiba un banut pentru benzina) ii creste salariul ca Fat Frumos. Il sustine mama sau tata sa treaca intr-un an de la o functie la alta, si automat copilului i se mai acorda vreo 3-6 clase in urma promovarii, iar un salariat cu vechime, munceste de-i sar capacele si trebuie sa astepte 3 ani pana se aplica automatul de salarii ca sa primeasca si el o clasa doua. Si munceste.....cu imprimante comparate de la second-hand pe banii lui, cu pixuri cumparate pe banii lui, cu hartie cumparata din banii lui s.a.m.d.
    Te incurajez sa scrii, pentru ca esti documentat si la tot ceea ce afirmi poti aduce si argumente, nu ca amaratii de postasi care-si mai spun durerea unul altuia, si se asculta ei pe ei dar oricum ajung la concluzia ca nu-i asculta nimeni,si care "din auzite" iti mai spun ca "of, astia ne mai pun mult timp sa facem de paza, ca de nu, vor sa ne taie 2 zile". Asa macar, exista cineva care sa le spuna durerea mai departe.
    In fine, poate am batut campii cu gratie, dar asa ca mine, ar trebui sa fie multi, sa aiba curajul de a face un pas in fata si de a spune fara teama ca merg alaturi de tine sa te sustina. Sustinandu-te pe tine, practic ne sustinem pe noi!
    Dumnezeu sa ne ajute si sa ne aiba in paza, dar vorba ceea "Dumnezeu te ajuta dar nu-ti baga in traista".......

    RăspundețiȘtergere
  4. Rezultate extraordinare obtinute in munca.........Dep Franciza- in aproape un an jumate a reusit performanta sa incheie un singur contract si ala pagubos pt posta. Dep Fonduri Europene - in conditiile in care Posta fiind societate comerciala nu este eligibila pt asa ceva sau chiar daca este pierde din punctaj din start. Societate de brokeraj careia, desi nu doar ca nu are profit dar nu a dovedit nici o mare performanta sau mcar una mica, i s-a majorat cap social in repetate randuri ca sa aiba dl Director (motoroiu parca) cu ce sa faca investitii, sa vorbim frumos depre dpmnia sa fiindcaeste finul unui al mare manager din central si s-ar putea sa............... ,

    RăspundețiȘtergere
  5. Superrr, multumesc ptr informatii, poate am sa postez din comentariul tau,daca ai mai multe informatii de acest gen, te rog eventual sa le scoti in evidenta sau sa le trimiti pe adresa de e-mail, le voi publica cu cea mai mare placere

    RăspundețiȘtergere

Comentarii la liber. Astept orice argumentatie, orice combatere a subiectelor si mai ales afirmatiilor scrise de mine