marți, 29 decembrie 2015

POSTA ROMANA ”Prostul dacă nu-i fudul, parcă nici nu-i prost destul”

POSTA ROMANA
Epistola
Domnului Director General Alexandru Petrescu
”Prostul dacă nu-i fudul, parcă nici nu-i prost destul” - proverb romanesc.

In ultimile zile, ati umplut toate canalele media si mai ales cele din domeniul retelelor de socializare, cu laude penibile.
In conditiile in care dumneavoastra pastoriti Administratia CNPR de ani buni, nu putem sa stergem perioada Smeianu pentru ca tot din camarila si epoca “puterii Ponta” ati facut parte,  veniti acum si va laudati ca .. vom face, vom aduce si vom tehnoligiza si   bla bla.... .Asta merita cei 27 de mii de postasi ? "VOMA" ?(  ase citi de la    VOM Aduce, etc )
 NU VA E RUSINE ?
Sa postati in managerul universal si  cel mai bun posibil pentru Posta Romana.
Dar  pana acum, vreme de aproape 4 ani ce ati facut ?
In afara de a va lauda, puteti sa nominalizati macar 1 proiect, aplicabil, fara cheltuieli inutile si megalomanice, care este intr-adevar cotat ca un promotor pentru viitoarea dezvoltare a Companiei ?
Veniti acum in prag de an, pe langa urarile Crestinesti, sa va laudati, subtil, exact ca un “meserias” de “partid”, ca de fapt aia sunteti, UN POLITRUC, daca dati jos partidul de pe dumneavoastra nu ramane nimic, dar absolute nimic.
Dar pana acum, de ce nu ati lansat proiecte de genul asta, cine nu v-a lasat ?
Cine nu v-a lasat sa luati banii de la ANCOM pentru serviciul postal universal ? Cateva zeci de MILIOANE de EURO.
Cine nu v-a lasat sa faceti un buget normal si mai ales de la inlatimea domniei voastre manageriale, de a trebuit ca ultima zi din anul 2015 peste 27 de mii de postasi sa fie in ZLN, adica zi libera neplatita, adica ?….. esec domnule Director, dar esec total, si veniti pe facebook si prin media ca vezi doamne avem profit, cand  de fapt, nu ati fost in stare sa faceti anumite previziune economice cu privire la cheltuielile cu paza si alte ore suplimentare, sa nu mai vorbim de angajarile masive in centralul Companiei si in teritoriu, numai pe salarii babane, in vederea intocmirii unui buget echilibrat. 
Ne credeti idioti  si analfabeti ?
Nu va e rusine ?
Cred ca era destul un mesaj de ramas bun isotit de cel Crestinesc, dar, ce bat eu campii aici, de fapt ati mai avut acum ceva timp in urma un mesaj de genul asta, si ???? “come back”, cine va mai putea angaja intr-o asemenea functie, va tineti cu dintii de scaun intr-o maniera josnica si aratati de fapt LASITATEA, sunteti un om slab la fel si cu manageriatul. Asa sunteti toti astia pusi politic, nu aveti coloana vertebrala si va tineti cu dintii de ciolan.
Sa va zic eu cateva esecuri ale administratiei conduse sub egida Supermanageriale Petrescu ?
Esec total in privatizare, unde, d-stra si doar strategia  domniei dumneavoastra, pentru ca erati seful comisiei de privatizare si ati incasat o caruta de bani. Esecul poate fi tradus doar in .. analfabetism managerial, neputinta sau .... o frumoasa delatiune. Mai era unul pe la Posta Romana, care tot lauda contractul cu o companie aeriana si cand s-a prabusit sustinerea politica de la Posta Romana, s-a dus mare director pe la acea companie.
Esec total in dezvoltarea serviciilor traditionale, (daca nu stiti ce-s alea dau meditatii in particular) desi in toate analizele publice in ultimii ani volumul procesat de corespondenta a crescut.
Esec totatl in atragerea fondurilor meritate prin LEGE de prestatorul serviciului postal universal, in Europpa se dau intre 3 si 6 % din cifra de afaceri celui care face SPU, ex Belgia a luat 4,5 %, Franta undeva tot pe la 4 %, dupa calculele mele pur aritmetice Posta Romana incepand cu anul 2013, de atunci de cand domnii SuperManageri PSD au „descalecat” si la Posta Romana, sunt de cel putin 35-40 MILIOANE DE EURO. Bine, nu vreau sa lovesc la „operatie”, dar cata tehnica IT se putea cumpara, si fara a indatora Posta.
Esec total in dezvoltarea serviciilor financiare. Megalomanopropiectul cu asigurarile, in afara de costuri uriase, plus aportul de capital de numai 500.000 de lei, un mizilic, mai ales acum in prag de sarbatori cand lumea nu e atenta si mai ales ca e ocupata cu petrecerea timpului liber acordat fortat.  Publicati veniturile reale si mai ales costurile cu acest megalomanoproiect.
Esec total in administrarea curenta a Companiei, dupa cum urmeaza:
-                            Incapacitatea de a asigura minimul necesar functionarii in conditii macar de avarie a sistemului postal, aici ma refer la tot ce inseamna consumabile si strictul necesar, macar al supravietuirii, nu mai zicem ca suntem niste „zdrenturosi „ in fata competitorilor.
-                            Lipsa unui contract pentru asigurarea obiectivelor ce le „pastoriti” in cuvinte „neaose” <> din iunie 2015 si se pare ca va tine si ianuarie 2016, salariatii fac paza, unde Draqu sunt aia care vegheaza la siguranta si cum de pasuiesc asemena incompetente manageriale ? si N’lui se lauda ca a facut si ca va mai face fara pic de sorici, ca tot e vremea lui. (Paza nu e o chestiune noua, s-a mai facut si anul trecut si parca tot Sir Petrescu conducea Posta Romana.
-                            Angajarea fara discernamant in proiecte politice fara a tine cont de potentialul logistic si uman, doar de dragul „sa dam bine in fata lui Ponta” vezi contractul cu cardurile de sanatate, s-a muncit pana la epuizare, pentru ce ? sa dea bine „Sir” Petrescu in fata lui Ponta ?
-                            Cheltuieli inutile cu „reprezentarea” fiecare diploma obtinuta de dumneavoastra, in numele postasilor, dar de fapt doar d-stra beneficiati de puncte la CV cu aceste mascarade.
-                            Cheltuiala cu noul site, dupa ce ca e tarziu, ne mai si costa?
-                            Plus multe altele
-                            Doar una foarte importanta, va rog sa urmariti in situatiile financiare publicate, sa vedeti acolo anomalii la tot ce laudati dumneavoastra. Sa va dau un exemplu ?   Pai, daca in Posta Romana erau 35.000 de salariati si veniturile erau situate la un anumit nivel, normal ca si celtuiala salariala era pe masura. Astazi  veniturile sunt cam aceleasi, poate un pic mai scazute dar cheltuiala salariala nu mai este pentru 35 de mii de salariati, ci doar pentru 27 de mii. Atunci, rezulta ca, acel profit urias anuntat de dumneavoastra e doar pe spinarea salariatilor si provine doar in urma disponibilizarilor, nicidecum in urma unor performante economico-manageriale.
-                            Am sa fac, dupa sarbatori,  o astfel de situatie comparativa, din care va rezulta clar, de unde si ce profit, oricum una peste alta avem pierderi istorice de multe sute de milioane, de care vad ca, nu vorbeste nimeni.

Dragi colegi, imi pare rau ca iarasi v-am rapit din timpul pretios, ptr a citi debitarile mele, dar sincer nu mai putem sa vad atatea laude aiurea, de gradinita.
Sa le fie rusine.
Sarbatori linistite sa aveti.

Puteti contribui cu analize, comentarii, etc. Am sa tin cont si de parerile voastre.

Surse : Facebook, Media, www.posta-romana.ro (ptr analize , costuri etc.)

Update
Macar, ati facut cat de cat un studiu, sa vedeti cati salariati vor fi afectati de acest nenorocit de ZLN si nu doar asta, au mai fost, in ce priveste vrasta de pesionare ?
Stiti ca aceste ZLN-uri nu se trec la vechime si este foarte posibil, din cauza acestor nenorocite de ZLN-uri ca, unii colegi sa fie afectati la PENSIE. Din cauza catorva zile sa nu indeplinesca stadiul complet de cotizatie ptr a putea iesi la pensie ? sau vor iesi, doar cu penalitati de vor suferi o viata intraga, ati luat si asta in calcul ?

Macar acum in al 12-lea ceas analizati si vedeti impactul asupra acestor salariati care ar putea fi afectati si remediati aceasta mizerie .

2 comentarii:

Comentarii la liber. Astept orice argumentatie, orice combatere a subiectelor si mai ales afirmatiilor scrise de mine