luni, 7 martie 2016

Posta Romana - Parte si din viata mea III -Rusine Bratianu, pacat de numele ce-l porti

             Nu stiu cand ne vom maturiza.
           Am tot incercat, sa fac o scurta descriere a sidicatului si a militantismului sindical, din pacate nu mi-a iesit asa scurta, oricat am incercat, tot lunga (descriere) a iesit. Am multe postari despre sindicat, inclusiv anumite viziuni personale, cum ar trebui sa fie o organizatie sindicala,  in vederea atingerii rolului si scopului infiintarii.
         O definitie mai scurta si la obiect, am gasit-o pe Wikipedia, o redau  : 
“”Un sindicat este o organizaţie a lucrătorilor, al cărei scop este protejarea drepturilor acestora.
Sindicatele active şi puternice există pentru a reprezenta interesele salariaţilor, ele au un rol pozitiv în cadrul întreprinderii al comunităţii şi al întregii societăţi.
Un sindicat liber, pe care muncitorii sunt stăpâni, reprezintă o trăsătură esenţială a unei societăţi libere şi prospere.
Participarea reprezentanţilor sindicatului la deciziile patronatului prin intermediul federaţiei / sindicat are drept rezultat moralul ridicat al muncitorilor, o fluctuaţie mai redusă a forţei de muncă de la o întreprindere la alta, rezolvarea în comun a problemelor, salarii mai mari şi condiţii de muncă mult mai bune.
Un sindicat nu este o baghetă magică. Sindicatul este puternic doar în măsura în care membrii acestuia sunt uniţi şi au o comunicare continuă între ei. “”
Bineinteles, mai avem legislatia interna, dar s-ar lungi postarea, revin la ce ma framanta ….
Sunt membru de sindicat, am fost inca de la infiintare, sunt de acord cu toate revendicarile, numai ca, nu pot fi nici naiv, nici sa adopt politica strutului. Pana la urma e si “soarta” mea in joc, ori soarta mea este acum in mainile lui Bratianu, care este “presedinte ilegal” in fruntea acestei imense organizatii sindicale, numita SLPR.. Ori Bratianu, sa poata face si el ceva, sa para mare luptator sindical, prima data a stricat, sa poata veni apoi sa pozeze in “EL SALVATORE” Am urmatoarele argumente,desi le-am mai scris in vechile mele postari mult mai amanuntite.
In media, undeva, printr-un ziar din Vaslui, la o emisiune, pe un post local din Piatra Neamt si pe situl de socializare facebook, Bratianu trambiteaza multe revendicari, sunt absolut de acord cu ele, numai ca el le-a si produs, cum ar fi :
        1. Salariul minim.
Bratianu a introdus sporurile in salarii, daca ramaneau sporurile, salariul minim era obligatoriu la care se adauga si sporurile, dar ... Vreau sa vad acea nota de fundamentare sau solicitare din partea angajatorului cu vestitele amenintari, ca ni se vor lua sporurile. Sunt si in Codul Muncii, eventual acel spor de fidelitate se putea pierde, dar numai in viitor, in cel mai rau caz se introducea in salariu, era un drept castigat, nu ti-l lua nimeni.
       2. Concediile agentilor postali
Cine era in parlamentul Romaniei mare DEputat, cand s-a votat Codul Muncii asta hulit de tine, din cauza caruia, agentii postali nu-si pot lua concediile de odihna, in timp ce peste 50 de mii de sindicalisti protestau in fata parlamentului ? Ai mai si votat pentru Cod, tu, marele sindicalist, motivandu-ne ca nu ai stiut cum sa votezi cu bilele, bineinteles dupa ce s-a aflat cum ai votat TRADATORULE. De ce nu ai facut macar o initiativa legislativa pentru a repara aceasta mizerie, cat timp ai fost in parlament, poate semna toata populatia Romaniei.
      3. Asa zisii taietori de frunza la caini care umfla salarii babane, din Posta Romana.
Pai, cine le-a facut CIM-uri pe perioada NEDETERMINATA, cand toti reprezentantii sindicali din Romania nu au fost de acord, cine si cu ce mana a semnat acel Act Aditional, sa si-o taie ? Acel Act Aditional marsav, a dat drumul la angajari politice pe banda .
      4. Trecerea agentilor si a factorilor in grupa de conditii speciale de munca, pentru a iesi mai repede la pensie.
Da da, sa iasa postasii la pensie mai devreme, sa poata sta liderii sindicali pana la 70 de ani, sau sa se angajeze cand au 70 de ani, Rusine.
       5.Obligarea de catre Premier si Ministru, a tuturor directorilor, din aparatul central al CNPR, sa creasca lunar veniturile prin contracte si servicio noi concepute si vandute de ei la nivel national sau regional.
Nu esti normal, nici FMI, Banca Mondiala sau Uniunea Europeana, desi avem tratate ratificate de Parlamentul Romaniei, nu au reusit sa-i “oblige” cumva pe politicieni, dar sa iesi cu asemenea revendicari “SINDICALE” in care sa obligi ca, un politician sa il oblige pe alt politician din acelasi partid sa faca ce vrei tu, crede-ma , este de spitalul 9 , nicidecum de a fi numita “revendicare sindicala”. Singura exceptie pe care o accept, este sa dai exemplu cu un director din CNPR care-ti poarta numele, are salariu destul de mare si bine ar fi sa incepi cu acest exemplu.
      6. In paralel se strang semnaturi de la populatie si vor fi distribuiti sute de mii de foi informative cu problemele si revendicarile noastre-martie, aprilie.
Populatia iubeste Posta si salariatii postali, nu ar semna nimeni, daca ar sti toate astea.

Aceste cateva argumente cred ca-s destule, desi am scris o gramada pe blogul meu. Eu cred ca se coace iarasi ceva, mai bine zis Bratianu, coace iarasi ceva. de asa, dintr-o data se vrea proteste. Mentionez ca-s de acord cu toata fiinta mea ca, e nevoie de proteste in care sa ne revendicam anumite drepturi incalcate, dar Bratianu sa plece sa ne lase in amarul nostru cu vrajelile lui.

Intotdeauna, cand pornesti o “lupta” numai unitatea te poate intari, uneori si infrangerile sunt mult mai “dulci” daca sunt suportate solidar de un anumit grup construit pe principii comune si unitate. Mentionam la inceputul postarii, acea definitie gasita pe wikipedia, luati aminte la bagheta magica.

2 comentarii:

  1. Sa nu uitam ca onor sindicatul impreuna cu maretul lider vrea sa se ridice impotriva conducerii pe care tocmai el a " pus-o la butoane". Acum 2 ani primele 2 revendicari ale slpr vizau demitrea dg-ului si a directorului juridic, revendicari ce au fost indeplinite. Si ironia nu se opreste aci, acum vad ca este nemultumit de aceea filiala de asigurari, desi acum 6 ani parca maretul lider insista pt o asemenea afacere.

    RăspundețiȘtergere
  2. Stiu, am mai jucat in filmul asta.
    Dupa cum observi, incerc sa aduc lucrurile pe un fagas normal, stiu, nu-s nici naiv nici prost.
    Lehamitea ma face sa rabufnesc asa, problema e ca toti stau cu capul la cutie, asta e din pacate

    RăspundețiȘtergere

Comentarii la liber. Astept orice argumentatie, orice combatere a subiectelor si mai ales afirmatiilor scrise de mine