luni, 14 martie 2016

POSTA ROMANA - PARTE SI DIN VIATA MEA IV

Luand act de acea tumoare a lui Bratianu de vr'o 500 de posturi care nu fac nimic, eu sunt sigur ca-s doar 499, e si normal sa nu puna unul la numaratoare, imi exprim o opinie.
Daca se avea in vedere anumite articole din Codul Muncii, pe care, Domina lui  l-a votat cand era Deputat in Parlamentul Romaniei, anume:
Sectiunea 4:   Norma de munca, de la art 129 la 132, observam ca, norma de munca se aplica tuturor categoriilor de salariati (art 131) se elaboreaza de catre angajator, conform normativelor in vigoare, sau in cazul in care nu exista normative, normele de munca se elaboreaza de catre angajator dupa consultarea sindicatului reprezentativ ori, dupa caz, a reprezentantilor salariatilor. (art. 132). Asa ca, se nasc urmatoarele intrebari.
1. De ce Normarea se face doar la functiile din executiv, mai bine zis, de la OJP in jos?
2. S-a facut vr'o data normare si la centralul CNPR ?
3. Daca Da, Cine a semnat acele normari, din partea sindicatului?
4.Domnul Presedinte, stia macar,  ce cod a votat, avea habar de aceste prevederi ?
5. Acele organigrame stufoase, au avut ceva nota de fundamentare, referat de necesitate sau ma rog "studiu de fezabilitate" ptr ca tot e la moda, de au fost aprobate de Domnul Presedinte, care inca este?
6.Lasa-ne, da drumul la alegeri LIBERE, sa stie toti membrii ca intradevar se fac alegeri si mai ales sa stie care sunt candidatii  (prevederi statutare, nerespectate la alegerile trecute ).
7.  Ultima, nu e intrebare, doar o urare, La multi ani pentru frumoasa varsta 70 de anisori si cateva zile.

O sa pun integral aceste articole invocate:
SECŢIUNEA 4: Norma de muncă 
Art. 129
Norma de muncă exprimă cantitatea de muncă necesară pentru efectuarea operaţiunilor sau lucrărilor de către o persoană cu calificare corespunzătoare, care lucrează cu intensitate normală, în condiţiile unor procese tehnologice şi de muncă determinate. Norma de muncă cuprinde timpul productiv, timpul pentru întreruperi impuse de desfăşurarea procesului tehnologic, timpul pentru pauze legale în cadrul programului de muncă.
Art. 130
Norma de muncă se exprimă, în funcţie de caracteristicile procesului de producţie sau de alte activităţi ce se normează, sub formă de norme de timp, norme de producţie, norme de personal, sferă de atribuţii sau sub alte forme corespunzătoare specificului fiecărei activităţi.
Art. 131
Normarea muncii se aplică tuturor categoriilor de salariaţi.
Art. 132
Normele de muncă se elaborează de către angajator, conform normativelor în vigoare, sau, în cazul în care nu există normative, normele de muncă se elaborează de către angajator după consultarea sindicatului reprezentativ ori, după caz, a reprezentanţilor salariaţilor.


Am identificat in nomenclatorul functiilor o functie care poate fi asimilata pentru concediile agentilor postali:
Sursa : http://www.aippimm.ro/articol/info_util/resurse_umane_nomenclator_caen/formulare_1415 
                    Nomenclatorul CAEN de meserii - ordonat alfabetica

Codul CAEN

A
414201agent postal
341102agent de schimb

In opinia mea, cred ca poate fi asimilata vechii functii de agent inlocuitor, bineinteles daca se poate asimila si codul muncii, unde se face referire la munca temporara sau pe perioada determinata si nu in ultimul rand daca se vrea, asta pana la introducerea expresa in cod, care va dura mult mai mult.

Un comentariu:

  1. Continutul articolului 83 din Codul Muncii ( CIM perioada determinata ) este neschimbat din anul 2003 când era art.81.
    Intrebare : de când nu mai pot fi angajati inlocuitorii la agentii postali ? Din 2003 ?

    RăspundețiȘtergere

Comentarii la liber. Astept orice argumentatie, orice combatere a subiectelor si mai ales afirmatiilor scrise de mine